Бобальки

БОБАЛЬКИ - дрібні кульки із прісного дріжджового тіста, традиційна закарпатська різдвяна страва лемківської кухні.

Б Повернувши з митя, спільно помолилися, потім співали коляду «Рождество твоє, Христе Боже наш» і подавали до стола страви: чеснок, хліб, оселедці, гриби, борщ, кєселицю, горох, фасолю, пероги, капусту, бобальки, кутю з медом, грушки, сливки і яблка. - Петро Шафран «Давні традиції Лемківщини»

БОБАЛЬКИ - також у Закарпатті іноді так називають дрібний козячий послід


Додати коментар

Увага! Наші коментарі модеруються. КОЛИБА вже багато років місце толерантності і ввічливості, тому ми залишаємо за собою право видаляти грубощі, неконструктивну критику і коментарі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Дякуємо.

Захисний код
Оновити